Díj

Hírek

Gábor Dénes-díjasok Klubjának 2008. évi tevékenysége

2008. december 19.

A Novofer Alapítvány által huszadik alkalommal kiosztott díjat idén a következő személyek kapták, fogadják szeretettel őket!

In memoriam Gábor Dénes oklevélben részesült Nyiri Lajos és Dr. Detrekői Ákos. A Gábor Dénes Tudományos Diákköri ösztöndíjat pedig Polgári Beáta nyerte el.

Díjazottak, a díjátadás sorrendjében:

Felső sor, balról jobbra: Kisbán Sándor, Vámos Zoltán, Tulassay Tivadar, Bársony István, Apáthy István, Gábor Dénes-díj

Jobboldal, lefelé második és harmadik: Duschanek Valéria, Friedler Ferenc, Gábor Dénes-díj

Bal oldal, fentről le, második és harmadik: Nyiri Lajos, Detrekői Ákos, In memoriam Gábor Dénes elismerés

Alul „középen”: Polgári Beáta, Gábor Dénes Tudományos Diákköri Ösztöndíj

A kép közepén: Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter

Az új tagok életrajza a Novofer Alapítvány évkönyvében megtalálható, és hamarosan olvasható lesz a klub honlapján is (www.gabordenesklub.hu).

2008. december 18.

Idén jubileumát éli a Gábor Dénes Díj!

2008. december 18-án 11 órakor immáron 20. alkalommal átadják a Gábor Dénes Díjat a Parlament Főrendházi termében. Minden kedves Klubtagot szeretettel várunk e jeles alkalomra! A meghívókat december elején postázza a Novofer Alapítvány.

2008. november 11.

Gábor Dénes Díjazottak Klub estje

Kedves Gábor Dénes Díjazott Klub Tagok!

Szeretettel meghívjuk Önöket a Gábor Dénes Díjasok Klubestjére, 2008. NOVEMBER 11-én Kedden 17:30-kor. Az előadás színhelye: Makadám Mérnök Klub - 1024 Budapest, Lövőház u. 37 Tel.: +36-1-3360228 Fax: +36-1-3360229 (http://www.makadamklub.hu/)

A találkozóra három előadót kértünk fel: Pavláth Attila, Szabó Gábor és Fráter György személyében. Az előadások és az azt követő beszélgetés központi témája a természettudományos és technológiai művelődés és képzés helyzetét, problémáit szándékozik feltárni.

A Gábor Dénes Díjazottak Klubja ez év novemberi klubestjén a magyar természettudományos és technológiai művelődés és képzés helyzetének megvitatását tűzi napirendre. Ennek aktualitását a rendszerváltás óta tapasztalható természettudományos és műszaki ismeretek iránti érdeklődés jelentős csökkenése, ezen tantárgyak oktatásának háttérbe szorulása, a természettudományos-, és műszaki szakokra irányuló jelentkezések számának és minőségének csökkenése teszi indokolttá. Csökken a reálszakmák megbecsültsége, érdekérvényesítő ereje. Csökken a természettudományos órák száma és színvonala a középiskolákban. Elhanyagolható e terület eredményeinek megjelenése a médiában, politikában. Csökken a természettudományos, innovációs ifjúsági versenyek résztvevőinek száma. Problémáink vannak a szakmunkásképzéssel. Ugyanakkor a magyar gazdaság helyzete, Európa hiányosságai igényelnék e területek kiemelt kezelését.

2008. november 04.

2008. június 05.

Gábor Dénes Emlékest az Akadémián

2008. 04. 30.

Intéző Bizottsági megbeszélés:

  • Megbeszélés a Gábor Dénes Klub következő előadásainak lehetséges témáiról.
  • Darvas Ferenc klubelnök bemutatta az Intéző Bizottságnak az új klubasszisztenseket, Rácz Tünde Fatimát és Varga Esztert.

2008. 04. 22.

Előadás a Makadám Klubban az elit oktatási elképzelésekről.

Előadók:Bojár Gábor, Kondor Imre és Bernhard Tilg.

2008. március 11.

2008. január 29.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak