Díj

Turi János († 2007)

okleveles állattenyésztő, mezőgazdasági szakmérnök, a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Rt. vezérigazgató-helyettese

A díjat a növénynemesítés, az új vetőmagfajták előállítása és elterjesztése, a biológiai alapok fenntartása, a környezet védelme, a mezőgazdaságban alkalmazott módszerek fejlesztése ill. korszerüsítése, a működőképes mezőgazdasági nagyvállalati modell kidolgozása, a szellemi alkotások létrejöttének ösztönzése, az iparjogvédelmi kultúra terjesztése terén elért eredményeiért kapta.

Kisujszálláson született 1937-ben. Kitüntetéses mezőgazdasági mérnök, vetőmag-gazdálkodási szakmérnök, a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Rt. általános vezérigazgató-helyettese. Szakterülete a növénynemesítés, az új vetőmagfajták előállítása és elterjesztése, a biológiai alapok fenntartása, a környezetkímélő talajerő utánpótlás megvalósítása, a mezőgazdaságban alkalmazott módszerek fejlesztése ill. korszerüsítése, a mezőgazdasági nagyvállalati modell kidolgozása majd működtetése, mely tevékenység eredményeit újítások és találmányok sora jelzi. A vezetése alatt álló területen az anyagi és technikai háttér megteremtésével ösztönzi a szellemi alkotások létrejöttét, hangsúlyt fektet a szellemi termékek jogvédelmére. A Magyar Vetőmagkereskedők Szövetsége, a Vetőmag Terméktanács elnöke, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület elnökségi tagja.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak