Díj

Farkas József

gépészmérnök, menedzser gazdasági mérnök, a Sanametal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft. tulajdonos igazgatója

A díjat a mérnöki tudományok és a biológiai ismeretek szintézisén alapuló traumatológiai és ortopédiai implantátumok fejlesztésében és gyártásában, a műtéti eljárások megújításában nyújtott kimagasló alkotó tevékenységéért, a világszerte is elismert vállalkozás megszervezéséért, a hazai egészségügyi műszergyártás nemzetközi tekintélyének növeléséért kapta.

1952-ben született Felsőtárkányban. 1975-ben gépészmérnöki, 1995-ben menedzser gazdasági mérnök diplomát szerzett. A néhai Bervában fejlesztőmérnök, célgép tervező, technológiai vezető. 1991-ben lett a traumatológia, ortopédia és a gerincsebészet aktív résztvevője, mikor a Finommechanikai vállalat igazgatójává választották. A krízis-menedzsment, szervezetfejlesztés és a kontrolling rendszer szakértője. A válsághelyzetű állami vállalatot versenyképessé alakította, és az amerikai-brit-magyar tulajdonú DePuy-Sanatmetal Kft.-be szervezte. A JV idején a cég vezérigazgatója, 1999-től a teljesen magyar tulajdonú Sanatmetal Kft. ügyvezetője és fő tulajdonosa. Irányításával a Sanatmetal innovatív vállalkozássá erősödött, termékeit 35 országban és multinacionális cégekben ismerik. Több szabadalom személyi tulajdonosa, nevéhez fűződik pl. a velőűrszegezés képerősítő nélküli disztális célzása, a flexibilis gerincfixatőr, amely EU és USA szabadalom is. Az Észak-magyarországi Innovációs Tanács alelnöke, az Innovációs Tanács választmányi tagja, a Magyar Innovációs Szövetség Elnökségi tagja, a Heves Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara alelnöke.

A Kft Nemzeti Minőségi Díj, Innovációs Díj, Termék Nagydíj, Észak-Magyarország Legdinamikusabban Fejlődő Vállalkozása Díj, Üzlet és Siker Minősített Vállalkozása Díj birtokosa.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak