Díj

Dr. Rudas Imre

matematikus, az MTA doktora, a Budapesti Műszaki Főiskola egyetemi tanára és rektora

A díjat az irányítástechnika, a robotok és a nem lineáris rendszerek irányítása, a környezet védelme terén elért tudományos eredményeiért ill. kutatás-fejlesztési projektek megvalósításáért, a felsőfokú szakember képzésben vállalt eredményes oktatói munkájáért, továbbá a kutatási területén megvalósult hazai és nemzetközi együttműködések indukálásáért kapta.

1949-ben született Budapesten. A Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán 1971-ben gépgyártástechnológus üzemmérnöki, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen 1977-ben kitüntetéses alkalmazott matematikusi oklevelet szerzett. A műszaki tudomány kandidátusa (1987), az MTA Doktora (2004). A Budapesti Műszaki Főiskola egyetemi tanára, az Intelligens Mérnöki Rendszerek Intézet igazgatója, 2003-tól a főiskola rektora, a Magyar Rektori Konferencia társelnöke. A Magyar Fuzzy Társaság elnöke, a Nemzetközi Fuzzy Társaság (IFSA) alelnöke, a Villamosmérnökök Magyarországi Egyesületének (IEEE Hungary Section) alelnöke, tagja a Magyar Mérnökakadémia elnökségének.

A Kassai Műszaki Egyetem és a Temesvári Műszaki Egyetem díszdoktora, IEEE Fellow, a Szerb Mérnökakadémia külső tagja. Számos nemzetközi konferencia és szimpózium elnöke, társelnöke, alapítója. Hat, többek között az IEEE Transactions on Industrial Electronics nemzetközi folyóirat szerkesztő bizottsági tagja. 1 könyv, 28 könyvfejezet, 56 folyóirat cikk, 282 konferencia kiadványban megjelent előadás, 12 felsőoktatási könyv, jegyzet fűződik a nevéhez, munkáira több mint 400 hivatkozás történt.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak