Díj

Dr. Pakucs János

Okleveles villamosmérnök, gazdasági mérnök, szakközgazdász, közgazdasági doktor. Az OLAJTERV Holding ügyvezető igazgatója, a Magyar Innovációs Szövetség alapító elnöke, 2007-től kezdve tiszteletbeli elnöke.

1940 május 1-én, Budapesten született. A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett 1958-ban, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen okleveles erősáramú villamosmérnökként diplomázott (1965). Doktori disszertációjában a kutatásszervezéssel, a K+F hatékonyság kérdéseivel foglalkozott. Szakmai tevékenysége a szellemi munka hatékonyságának javításához, a mikro- és makrogazdaságban egyaránt szükséges feltételek megteremtéséhez, a termelés, ill. gazdaság teljes megújulásához kötődik.

Kezdeményezésére jött létre a Magyar Innovációs Szövetség, amely a hazai K+F és az innovációs szféra megkerülhetetlen tényezője. Az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny szervezésével, az Innofórum Szellemi Termékbörze életre hívásával, az Innovációs Nagydíj pályázat elindításával döntő szerepet vállalt a kreatív szellemű gondolkodás elterjesztésében, az innovációs szemlélet kialakításában.

Több mint 70 publikáció, számos tanulmány, 3 szakkönyv szerzője, szerkesztője.

Az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ elnöke, a BME Pro Progressio Alapítvány elnöke, a BME Gazdasági Tanács tagja, az MGYOSZ alelnöke, a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács tagja, ezen kívül több tudományos társaság, ill. szervezet tagja.

A Gábor Dénes díj mellett számos kitüntetést, szakmai elismerést kapott, többek között: Hevesi Gyula-díj, MTESZ-díj, „GENIUS”-díj, Magyar Köztársaság Érdemrend tiszti kereszt, Köztársasági Elnöki Érdemrend, Magyar Gazdaságért-díj.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak