Díj

Dr. Molnár Béla

belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos, a Semmelweis Egyetem Sejtanalitikai Laboratóriumának vezetője

A díjat a virtuális mikroszkópia ill. a digitális hisztológia elméletének kidolgozásáért, eszközeinek kifejlesztéséért, az eljárás hazai és nemzetközi elterjesztésében végzett kiemelkedően sikeres tevékenységéért, a graduális hisztológiai oktatás létrejöttében vállalt meghatározó tevékenységéért, a virtuális mikroszkópos alkalmazások fejlesztésén munkálkodó és világszinten elismert spin-off cég megszervezéséért kapta.

1965-ben született Kisvárdán. Belgyógyász-gasztroenterológus szakorvos, diplomáját a Semmelweis Egyetemen szerezte (1989). Posztdoktori ösztöndíj; Boehringer Mannheim Kutató Laboratórium, Németország (1990-1992); az orvostudományok kandidátusa (1996); Széchenyi ösztöndíj (2002-2005). Szakterülete: gasztroenterológia, molekuláris biológia, sejtanalitika, virtuális mikroszkópia. Jelentős eredményei fűződnek a virtuális mikroszkópia kifejlesztéséhez; a technológia hazai és nemzetközi rutin és kutatási területeken történő bevezetéséhez. A Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinikája Klinikai Gasztroenterológia és Endokrinológiai Munkacsoportjának tudományos főmunkatársa, a Sejtanalitika Labor vezetője; egyetemi oktató. A 3DHISTECH Kft. alapítója, ügyvezető igazgatója. Szabadalmainak száma: 27. 1 szakkönyv, 6 könyvfejezet, ill. 69 cikk szerzője, konferenciákon 149 előadása hangzott el. Az International Society of Analytical Cytology (ISAC), tudományos társaságok tagja, a Magyar Biofizikai Társaság Sejtanalitika Szekció titkára, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja.

Többek között az MTA Ifjúsági díj (1998), a Magyar Imre-díj (1999), a Markusovszy Lajos-díj (2001), az Astra Zeneca-díj (2004), a Magyar Innovációs Nagydíj (2004) tulajdonosa.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak