Díj

Bogsch Erik

vegyészmérnök, gazdasági mérnök, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. vezérigazgatója

A díjat a hazai gyógyszergyártás nemzetközi tekintélyének megőrzése, a Richter Nyrt. kiemelkedően sikeres stratégiájának kidolgozása, kutatási-fejlesztési tevékenységének ösztönzése, az ehhez szükséges infrastruktúra megteremtése és fenntartása, a társaság szellemi termékeinek védelme, a környezetbarát technológiák bevezetése terén elért eredményeiért, a hosszú évek óta folytatott és kiemelkedően sikeres irányító tevékenységéért, a kutatásösztönző, innovatív szemléletű vezetési módszer alkalmazásáért kapta.

Budapesten született 1947-ben. Vegyészmérnök, okleveles mérnök-közgazdász, 1992 óta a Richter Gedeon vezérigazgatója. 1970-77 között a kutatás-fejlesztés területén töltött be különböző pozíciókat. 1977-83 között a MEDIMPEX Gyógyszer-külkereskedelmi Vállalat mexikói irodáját vezette. 1983-88 között a Richter fejlesztési igazgatója, 1988-92 között a MEDIMPEX UK Ltd. vezetője Londonban. A MAGYOSZ elnökségi tagja, 2006. márciusától a MAGYOSZ elnöke. A Richter a hazai gyógyszergyártás meghatározó képviselője. Irányítása alatt a Társaság névre szóló törzsrészvényeit 1994. nov. 9-én bevezették a BÉT-re, és azóta egyike a vezető magyar részvénypapíroknak.

Érdemei elismeréseként 1995-ben Eötvös-díjat kapott, 1997-ben a Köztársasági Elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét adományozta, majd 2001-ben Széchenyi-díjat vett át. 2002-ben a Business Week Európa tíz legeredményesebb menedzsere közé választotta, és ebben az évben a Pénzügyminisztérium a kiemelkedő közgazdasági tevékenység elismeréseként a pénzügyi szakma kiválóságainak alapított Heller Farkas-díjjal jutalmazta. 2004-ben a BÉT által alapított „A tőzsde embere” díjban részesült, 2005-ben elnyerte az Ernst & Young „Az év üzletembere 2005 – Példakép” különdíját.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak