Díj

Ifj. Duda Ernő

A díjazás éve: 2012

Alapítója és elnök-vezérigazgatója a Solvo Biotechnológiai Zrt.-nek, ill. alapítója és elnöke a Magyar Biotechnológiai Szövetségnek.

Címzetes egyetemi docensként a Szegedi Tudományegyetemen magyarul és angolul is tanít, ill. előadásokat tart Debrecenben, Pécsett, a BME-n, a Corvinuson és a Semmelweis Egyetemen is.

1968-ban Budapesten született. 18 vállalkozás alapításában vett részt, melyek közül 3 piacvezető lett Magyarországon, 1 pedig világviszonylatban is. Alapítója és elnök-vezérigazgatója a Solvo Biotechnológiai Zrt.-nek, amely 3 fős „garázscégből” vált egy több mint 100 fős - közülük 40 fő PhD-val is rendelkező - nemzetközi szakembergárdát foglalkoztató, globális piacvezetővé. A cég 130 terméket és szolgáltatást nyújt 450 ügyfelének, köztük az összes nagy gyógyszergyárnak és biotechnológiai cégnek 35 országban. Alapítója és elnöke a Magyar Biotechnológiai Szövetségnek is, amely 10 tagból közel 100 tagú érdekképviseleti szervvé bővült. 6 évig tagja volt a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanácsnak és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Kuratóriumának. A Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi docenseként magyarul és angolul is tanít, illetve előadásokat tart Debrecenben, Pécsett, a BME-n, a Corvinuson és a Semmelweis Egyetemen is. Számos elismerése közül a legjelentősebbek a Magyar Innovációs Nagydíj és az Év Vállalata Díj. A hazai biotechnológiáért kifejtett kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

A díjat a hazai biotechnológia fejlődése érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai- közéleti- és vezetői tevékenységéért, több piacvezető kreatív, innovatív vállalkozás létrehozása és sikeres menedzselése, a több mint 100 fős képzett, nemzetközi szakembergárdát foglalkoztató, munkahelyteremtő, és globális piacvezető, független, közép- és kelet-európai biotechnológiai vállalat megalapítása, fejlesztése, működtetése során tanúsított meghatározó irányító szerepéért, sikeres innováció szervező munkásságáért kapta.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak