Díj

Mindent az 5G-ről

A Gábor Dénes-díjasok Klubja online estjének szervezői Prof. Dr. Darvas Ferenc klubelnök, Ilinyi János elnökhelyettes, Dr. Haidegger Tamás IB tag és Ács Tünde Fatima klubtitkár voltak, az est moderátora Jamrik Péter volt.

Előadók:

Dr. Nagy Lajos habilitált egyetemi docens BME-HVT

5G teszthálózat rádiós tervezése és az 5G hatásainak vizsgálata. 5G alkalmazások

A BME, Vodafone és Nokia együttműködéseként megvalósuló 5G teszthálózat beltéri megvalósításának néhány tervezési lépésének bemutatása. A 3.6 GHz-es rádióhullámok terjedési sajátosságainak összehasonlítása az alacsonyabb (900MHz, 1800MHz) sávok tulajdonságaival. A rádióhálózat tervezése Genetikus Algoritmussal. Az elektromágneses tér élettani hatásainak vizsgálata az 5G rádióhálózat frekvenciatartományában - 3.6GHz-es és 26GHz-es in vitro vizsgálórendszerek tervezése és megvalósítása. A jelenlegi (szakcikkek által publikált) vizsgálati eredmények összefoglalása.

Dr. Rab Árpád egyetemi docens Budapesti Corvinus Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatárs.

Elmosódó valóságok

A digitális kultúra újraprogramozása lehetővé teszi az emberiségnek, hogy megnövekedett lélekszáma mellett megőrizze életszínvonalát. Ez azonban hatalmas tudatossági szintlépéseket kényszerít fajunkra, melyet nehéz meglépni. Hogyan működik a digitális kultúra? Miért működik így? Inkább hasznos eszköz, vagy valóságérzékelésünket szétmosó folyamatról beszélhetünk? Miben higgyünk, kinek, és miért?„

Dr. Krekó Péter habilitált egyetemi docens, ELTE-PPK Szociálpszichológia Tanszék.

Koronavírus, távirányító mikrochipek és Bill Gates.

Az 5G-vel kapcsolatos álhírek és összeesküvés-elméletek

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak