Díj

Gábor Dénes Klub látogatása Veszprémben

2010. június 1., Veszprém

A Gábor Dénes Díjasok Klubja 2010. június elsején, Dr. Friedler Ferenc úr, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánjának meghívására, látogatást tett Veszprémben.
program_mik_gdk.ppt

A kirándulás képeit a következő linkre kattintva tekinthetik meg:

http://picasaweb.google.hu/gabor.denes.klub/20100601Veszprem?authkey

http://www.mik.uni-pannon.hu/gdk/

A résztvevők délelőtt során a dékán úr előadása segítségével betekintést nyerek a kar felépítési struktúrájába, fejlődési történetébe. 1991-ben, a kar alapításakor megfogalmazott cél az volt, hogy minden tevékenységre (oktatás, tudomány, kutatás – fejlesztés) minőségi munkavégzés legyen jellemző. A szervezet egyenrangú módon integrálja a három tevékenységet, ezzel biztosítva a magas színvonalat fenntartható szinten. A 2009-es évben a műszaki informatika kari felvételi ponthatárok alapján a veszprémi Pannon egyetemre volt a legnehezebb bekerülni, felvételi eredmény ennek a célkitűzésnek egyik pozitív visszaigazolása.
gdk-2010-jun-01_ff.ppt

A délután során a klub látogatást tett a Veszprémi Akadémiai Bizottság (VEAB) székházába, Dr. Vonderviszt Ferenc vezetésével. A VEAB egész szervezetének legfontosabb célja a tudományos munka ösztönzése, támogatása és koordinálása, és ezáltal a régió és az ország gazdasági, kulturális és társadalmi fejlődésének elõmozdítása a tudomány eszközeivel. A nap további részében a klub megtekintette az Érseki Palotát és a Tegulariumot. A téglamúzeumban lehetőség nyílt a tagok aláírását téglában megörökíteni az örökkévalóságnak. A veszprémi látogatás lehetőséget nyújtott kötetlenebb keretek közötti találkozásra, közösség építésére, szakmai tapasztalatok megosztására.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak