Díj

Üdvözöljük a Gábor Dénes-díjasok Klubja Egyesület honlapján!

Lépjen be az Egyesületbe!

A belépéshez szükséges dokumentum

  • Gábor Dénes-díjjal kitüntetett részére itt tölthető le:

belépési kérelem Gábor Dénes-díjas

  • Pártoló tag részére itt tölthető le:

belépési kérelem Pártoló tag

A pontosan kitöltött és aláírt kérelmet scannelve, vagy fotózva a gabor.denes.klub@gmail.com e-mail címre legyenek szívesek visszaküldeni.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2023. október 05-én megalakult a Gábor Dénes-díjasok Klubja Egyesület

Az Egyesület célkitűzései, küldetése

A Gábor Dénes-díjat 1989 óta – a NOVOFER Alapítvány a műszaki-szellemi alkotásért Kuratóriuma által – ítélik oda minden év decemberében olyan szakembereknek, akik jelentős tudományos, vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre, és ezzel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez, valamint közreműködésükkel nagymértékben elősegítették intézményük innovációs tevékenységét.

A kitüntetettek szakemberek automatikusan tagjaivá válnak a Gábor Dénes-díjasok Klubjának, melyet 1997. március 22-én, Göböljáráson alapítottak meg és 2023. október 05-én Egyesületté alakult annak érdekében, hogy a korábbinál hatékonyabban működő informális létét megerősítve szervezeti formába szerveződjön.

Az Egyesület követi a Klub hagyományait és elkötelezettek azok megőrzése mellett, hogy hozzájáruljanak a közösség fejlődéséhez és erősítéséhez.

E célkitűzések részeként az Egyesület fokozott figyelmet fordít az innovációra és az oktatásra, állásfoglalásokat fogalmaz meg, szakmai véleményezést nyújt a műszaki-, társadalmi-gazdasági ügyekben, tapasztalataival és anyagi eszközeivel segíti a fiatalokat, a jövő nemzedékét, segíti a Gábor Dénes-díj fennmaradását, a tudós emlékének ápolását és a hagyatékának gondozását.

Az Egyesület céljai között szerepel továbbá, hogy elősegítse a magyar műszaki értelmiség kiemelkedő tagjainak közösségi életét, válaszokat fogalmazzanak meg saját maguk és a közvélemény számára a hazai társadalom és a világ műszaki és társadalmi kihívásaira.

Az egyesület tisztségviselői

Elnökség:

  • Elnök: Dr. Szigeti Krisztián fizikus, biofizikus,
  • Elnökhelyettes: Ilinyi János gépészmérnök,
  • Főtitkár: Ács Tünde Fatima okleveles kulturális antropológus,
  • Elnökségi tag: Prof. Dr. Sarkadi Balázs orvos-biológus,
  • Elnökségi tag: Dr. Zárda Sarolta közgazdász.

Az egyesület tiszteletbeli elnöke Prof. Dr. Darvas Ferenc vegyészmérnök.

Az egyesület tanácsadói:

  • Dr. Dömölki Bálint informatikus,
  • Prof. Dr. Friedler Ferenc matematikus.
Az egyesület tevékenysége

A klub tevékenységének része (az Óbudai Egyetemen) havonta megrendezésre kerülő immáron hagyománnyá vált „klubestek”, melyek több éves múltra tekintenek vissza. A rendezvények olyan témákat érintenek, melyek felkeltik az érdeklődését, vitaalapot teremtenek egy probléma megoldására.

Az Egyesület számos olyan programot kíván szervezni, amelyben a fiatalabb generáció felé jelentős aktivitást szeretnének kifejteni, példát és lehetőséget mutatni az innováció területén, valamint ehhez kapcsolódóan számos szakmai konferencia szervezését tervezzük a jövőben.

Emellett klub által 2009-ben felkarolt és elindított „Hejőkeresztúri Modell” – Komplex Instrukciós Programot (www.komplexinstrukcio.hu) a tagjaink továbbra is támogatják. A program a hátrányos helyzetű gyermekek tantermi integrációját segítő országos módszer, mely tanárképzésébe is bekerült, immáron a Komplex Alapprogram EU projekt keretén belül már több, mint ezer iskola tanulja és alkalmazza a KIP-et hazánkban és a határon túl is. (https://www.komplexalapprogram.hu/)

Az Egyesület számos helyen igyekszik erkölcsi, anyagi támogatásával és elkötelezett (önkéntes) munkájával segíteni a hazai oktatást és a természettudományok népszerűsítését. E nemes és kiemelt céljaink megvalósításához a díjazottak mellett szeretettel várja a hozzájuk csatlakozó pártoló tagokat is.

Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak