Díj

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

inmemoriam 2019-07-16 22:34 inmemoriam 2019-12-04 18:47 Jelenlegi
Vonal 4: Vonal 4:
Az elismerést általában a decemberi Gábor Dénes-díj átadási ünnepségen adjuk át. Az elismerést általában a decemberi Gábor Dénes-díj átadási ünnepségen adjuk át.
{{ in_memorian20.jpg |}} {{ in_memorian20.jpg |}}
 +
 +
Vonal 17: Vonal 19:
 +
 +
 +====== 2018 ======
 +
 +== Árokszállási Laura ==
 +
 +{{ arokszallasi-laura-kep.jpg|}}
 +
 +//tanárnő//
 +
 +
 +
 +1969-ben született Zentán. 1993-ban okleveles geológus mérnökként végzett, ásványtan és krisztallográfia szakon a belgrádi Bányamérnöki és Földtani Karon. Első munkahelye a magyarkanizsai „Keramika” gyárban volt, ahol a fal- és padlóburkolatok fejlesztésén dolgozott. Fejlesztőmérnökként részt vett számos kutatási projektben, melyek eredményeit nemzetközi konferenciákon mutatta be, szakfolyóiratokban publikálta. 2003-ban a belgrádi Bányamérnöki és Földtani Karon folytatta tanulmányait ipari termékek ásványtana tudományos magiszteri szakon, de az országban kialakult politikai helyzet miatt félbe kellett hagynia, munkahelye is megszűnt.  Ekkor kezdett el diákok korrepetálásával foglalkozni. 2012-2018 a Zentai Gimnázium fizikatanára. 2014-ben a Szegedi Tudományegyetemen fizikatanári mesterszakon okleveles fizikatanár szakképzettséget szerzett. Diákjait versenyekre készítette fel, tanulmányutakat szervezett, valamint tudománynépszerűsítő előadásokat tartott. 2015-ben Szent Györgyi Albert tanári kinevezésben részesült. Ugyanabban az évben egyike volt annak a 20 fős, Szerbiát képviselő tanári csoportnak, amely CERN-ben egy nemzetközi tanárképző programon vehetett részt. 2016-ban és 2017-ben a Novofer Alapitvány kiváló felkészítő tanár oklevéllel jutalmazta. 2016-tól a pályamunkák elbírálásában is részt vesz. Tagságok: ELFT, Szerb fizikusok társulata, Szerb Tudománynépszerűsítő központ, „Science Teachers in Europe”.
 +
 +
 +Az elismerést a Gábor Dénes szellemi örökségének ápolásában betöltött szerepéért, kiemelten a középiskolás korosztály természettudomány iránti orientálása területén végzett kiemelkedő munkájáért, az Alapítványnak a középiskolások körében meghirdetett pályázati rendszerének népszerűsítéséért, a pályamunkák értékelésében és elbírálásában, a Zentai Gimnázium diákjainak sikeres pályázati felkészítéséért, a határon túli fiataloknak Gábor Dénes szellemiségének és munkásságának megismertetésben végzett több éves kiemelkedő tevékenységéért nyerte el.
====== 2017 ====== ====== 2017 ======
Feliratkozás a legutóbbi változások RSS listájára Az oldal DokuWiki motorra épül Üzenet az adminisztrátornak